Nieuwe leeromgeving voor participatie bij duurzaam opwekken van energie

12-10-2020

Het Nationaal Programma RES is gestart met de leeromgeving: www.energieparticipatie.nl. Dé leeromgeving voor participatie bij duurzaam opwekken van energie.

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat we met elkaar de CO2-uitstoot sterk gaan verminderen: in 2030 met de helft ten opzichte van 1990. Om dat doel te bereiken, gaat Nederland onder andere over op duurzaam opgewekte energie. 30 energieregio’s beschrijven in een Regionale Energiestrategie (RES) waar en hoe het best duurzame elektriciteit op land (wind en zon) opgewekt kan worden.

Ga naar de website van Energieparticipatie.nl

In de 30 RES-regio’s wordt hier volop aan gewerkt. Niet alleen door ambtenaren en bestuurders, maar ook volksvertegenwoordigers, inwoners, maatschappelijke partijen, initiatiefnemers en marktpartijen worden daarbij betrokken. Want participatie is een essentieel onderdeel van de transitie naar duurzame energie.

Maar wie betrekt wie bij de plannen en op welk moment? Daarbij helpen kennis en informatie, maar ook praktijkvoorbeelden en praktische tools. Daarom lanceert het Nationaal Programma RES de nieuwe online leeromgeving www.energieparticipatie.nl. Een leeromgeving boordevol waardevolle informatie van en voor elkaar. Over alles wat van belang is bij het meepraten, meedenken en meedoen bij het opwekken van duurzame energie.

Een levendige leeromgeving voor iedereen

Er zijn al heel veel tools, gidsen en handreikingen over participatie in de energietransitie. Zó veel zelfs dat mensen soms door de bomen het bos niet meer zien. Daar biedt Energieparticipatie.nl de helpende hand. Met kennis, voorbeelden, praktische handvatten, uitwisseling van ervaringen en expertise.

Bezoekers kunnen de meest recente kennis opdoen over de mogelijkheden, vormen en doelen van participatie bij duurzaam opwekken van energie. Die kennis helpt hen om weloverwogen keuzes te maken bij het inrichten van- of deelnemen aan participatie. Ook kunnen zij kennis en ervaringen delen, zodat iedereen ervan kan leren.

Daardoor groeit de leeromgeving. Zodat straks nóg veel meer kennis te raadplegen is. Want bij de grote opgave waar we voor staan, is betrokkenheid van zowel goed geïnformeerde ambtenaren en bestuurders, als volksvertegenwoordigers, inwoners, maatschappelijke partijen, initiatiefnemers en marktpartijen van groot belang.

Afbeeldingen

 

Volg ons op Linkedin

 

Contactinformatie

Waterschap Brabantse Delta
Bouvignelaan 5
4836 AA Breda

Telefoonnummer Johan de Beer, programmaregisseur RES West-Brabant: 06 ‑ 148 641 90

Aanmelden nieuwsbrief

 

 

Cookie-instellingen