Documentaire De Energievrijstaat over inwoners Terheijden

27-09-2023

In januari 2023 ging de documentaire 'De Energievrijstaat' in première in het Chassé Theather in Breda. Vijf jaar lang werden enkele inwoners uit Terheijden ("Traai") gevolgd voor een documentaire over hoe hun dorp bezig is met lokale, duurzame energieopwekking. De docu is gratis te bekijken.

De première-avond stond in het teken van de energietransitie. Drie inspirerende sprekers namen het publiek mee in het gedachtengoed van ‘De Energievrijstaat’: Sanne de Boer (auteur ‘De energietransitie uitgelegd’), Damaris Matthijsen (economy transformer) en Marcel Wissenburg (politiek filosoof).

In de documentaire staat het Traais Energie Collectief (TEC) centraal, een coöperatie door en voor burgers. Met het collectief maken Terheijdenaren hun dorp energieneutraal met zon, wind en warmte van eigen bodem. Op deze manier zijn ze straks niet meer afhankelijk van de grote energiemaatschappijen.  De stappen die het Traais Energie Collectief de afgelopen jaren maakte zijn vastgelegd in ‘De Energievrijstaat’.

Bekijk de documentaire

Afbeeldingen

 

Volg ons op Linkedin

 

Contactinformatie

Waterschap Brabantse Delta
Bouvignelaan 5
4836 AA Breda

Telefoonnummer Johan de Beer, programmaregisseur RES West-Brabant: 06 ‑ 148 641 90

Aanmelden nieuwsbrief

 

 

Cookie-instellingen