RES West-BrabantWij werken samen aan een duurzame toekomst met schone en betaalbare energie voor iedereen.

Webinar representativiteit bij burgerberaden: breinbrekers en praktische tools*

Begin

06-09-2023 om 10:00

Einde

06-09-2023 om 11:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via Teams

Georganiseerd door Nationaal Programma RES. We vinden met elkaar representativiteit bij burgerberaden belangrijk. Als de deelnemers een goede afspiegeling vormen van de gemeenschap dan komen er meer perspectieven aan bod. Dat maakt de kans op betere adviezen groter en het resultaat legitiemer.

Maar wat is een goede afspiegeling van de gemeenschap? Wat is bijvoorbeeld een goede verdeling tussen stad, dorp en buitengebied als de impact van beleid naar verwachting groter is in het buitengebied? Moeten jongeren niet sterker vertegenwoordigd zijn? Wat zijn de belangrijkste criteria? En wie beslist dat? En als je eruit bent, hoe loot je dan zo dat je de groepen in de gewenste verhoudingen aan tafel krijgt?

Lastige vragen, maar de gasten in dit webinar hebben met dit bijltje gehakt. We gaan in gesprek met Sara Wortelboer (projectleider burgerberaad RES Twente), Lilly Bogicevic (expert representativiteit EMMA, o.a. burgerberaden Den Haag, RES Twente, RES West Brabant, nationale inwonerraad) en Remco van der Stoep (G1000, organisator 35 burgerberaden in NL en medeorganisator Global Assembly). Daags na het webinar delen we een hand-out met de belangrijkste tips & tricks.

In de week voor het webinar ontvang je de url voor deelname aan het webinar.

Meld je hier aan voor dit webinar

 

Volg ons op Linkedin

 

Contactinformatie

Waterschap Brabantse Delta
Bouvignelaan 5
4836 AA Breda

Telefoonnummer Johan de Beer, programmaregisseur RES West-Brabant: 06 ‑ 148 641 90

Aanmelden nieuwsbrief

 

 

Cookie-instellingen