RES West-BrabantWij werken samen aan een duurzame toekomst met schone en betaalbare energie voor iedereen.

Bijeenkomst volksvertegenwoordigers 4 van 4

Begin

28-09-2020 om 00:00

Einde

29-09-2020 om 00:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Turfship, Etten-Leur

Op 28 september 2020 heeft de vierde regionale raadsbijeenkomst RES West-Brabant plaatsgevonden. De regionale raadsbijeenkomst stond in het teken van de onderzoeken die na concept-RES zijn gestart.

Dit keer een hybride sessie. Zo’n 30 deelnemers waren aanwezig op locatie in het Turfschip Etten-Leur en 25 deelnemers namen digitaal deel aan de bijeenkomst. Deze concept-RES is in de zomer van 2020 door alle gemeenteraden, besturen van de waterschappen en provincie vastgesteld.

De bijeenkomst werd geopend door wethouder Kees van Aert, wethouder Etten-Leur en lid van de Stuurgroep RES West-Brabant. Victor van den Berg, procesregisseur RES West-Brabant, stond stil bij het Landschapsonderzoek en de ontwikkelingen van concept-RES naar RES 1.0. Bert Tieben, SEO, gaf als afsluiting van het plenaire gedeelte vervolgens een uitgebreide toelichting op de Maatschappelijke kosten-batenanalyse Warmte.

In het tweede deel van de bijeenkomst kwamen de deelnemers in kleinere groepen samen om met elkaar in gesprek te gaan over de Maatschappelijke kosten-batenanalyse Warmte en de samenwerking rondom de uitvoering en actualisatie van de RES 1.0 voor de komende jaren. In deze groepen werden vragen gesteld en gereflecteerd op de eerdere presentaties. Veel besproken vragen rondom het thema warmte gingen over het benutten van groengas, biomassa en waterstof. Rondom het thema regionale samenwerking ging men in op de individuele rol van gemeenten, belang van samenwerking tussen gemeenten, binnen de RES en tussen de verschillende RES regio’s.

Het volledige verslag met vragen wordt in november 2020 samen met de presentaties en rapporten gedeeld met de gemeenteraden, besturen van de waterschappen en provincie. Deze verslaglegging met stukken zal ook verschijnen op deze website.

 

Volg ons op Linkedin

 

Contactinformatie

Waterschap Brabantse Delta
Bouvignelaan 5
4836 AA Breda

Telefoonnummer Johan de Beer, programmaregisseur RES West-Brabant: 06 ‑ 148 641 90

Aanmelden nieuwsbrief

 

 

Cookie-instellingen