RES West-BrabantWij werken samen aan een duurzame toekomst met schone en betaalbare energie voor iedereen.

Terugblik Professioneel Beraad Elektriciteit

Begin

16-06-2022 om 00:00

Einde

17-06-2022 om 00:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Op 16 juni 2022 organiseerden we in Etten-Leur een Professioneel Werkberaad Elektriciteit. Het doel van het professioneel beraad was om met elkaar ideeën uit te wisselen over het slimmer gebruiken van het elektriciteitsnet.

De bijeenkomst startte met het delen van informatie, om zo op een gelijk kennisniveau te komen. Hierna gingen de deelnemers met elkaar in gesprek over hun ideeën en inzichten. Om tot andere inzichten te komen en deze te verdiepen, gingen de deelnemers aan de slag met Lego. Zo konden zij hun toekomstvisie verdeelden. Aan het einde van de bijeenkomst formuleerde iedere deelnemer een individueel advies aan de regio.

.   

Ieders expertise nodig

De bijeenkomst werd geopend door Maarten de Vries, Programmamanager Smart Energy Systems bij TKI Urban Energy. TKI Urban Energy stimuleert de ontwikkeling van innovaties voor een duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar energiesysteem in de gebouwde omgeving. Uit het verhaal van Maarten blijkt nogmaals de opgave waar we met elkaar voor staan, maar het laat ook zien dat er niet een duidelijke of grote oplossing is. De komende jaren hebben we alle slimme kleinere oplossingen en innovaties nodig. Hiervoor hebben we ieders expertise nodig. Dat vraagt onder andere om creativiteit, inzicht en lef.

Samen bouwen aan slimme oplossingen

Onder leiding van gespreksbegeleiders gingen de deelnemers met elkaar in gesprek over hun ideeën en inzichten. Hierna werden zij uitgedaagd om te bouwen aan slimme oplossingen, met Lego blokjes die op tafel lagen. Iedere deelnemer probeerde  een oplossing of idee te bouwen / verbeelden om de netcongestie op te lossen of te verbeteren. Met in het achterhoofd de centrale vragen voor vandaag: wat gaat goed? Wat kan anders? En wat of wie hebben partijen dan nodig om kansen of ideeën om te zetten in daadwerkelijke projecten? Deze opdracht werd goed ontvangen bij de deelnemers. “Het letterlijk bouwen met je handen, legt nieuwe verbindingen in je hoofd en het dwingt om een en ander concreet te maken”, aldus een van de deelnemers.

    

Hierna gingen de deelnemers met elkaar in gesprek over de bouwwerken. Het doel hierbij was om verschillende toekomstbeelden en oplossingen boven tafel te krijgen en elkaar te inspireren.

Adviezen

Tot slot formuleerde iedere deelnemer een advies aan de regio. Deze adviezen werden in een groene ‘stembus’ gestopt.

 

 

Volg ons op Linkedin

 

Contactinformatie

Waterschap Brabantse Delta
Bouvignelaan 5
4836 AA Breda

Telefoonnummer Johan de Beer, programmaregisseur RES West-Brabant: 06 ‑ 148 641 90

Aanmelden nieuwsbrief

 

 

Cookie-instellingen